Виж я, Христо (Ботев),
виж, покорната рая
и от погнуса
в гроба обърни се.
Това ли е народът,
за който ти умря,
това ли е идеалът,
за който ти горя.
Тежка, брате, тежка
е нашата съдба.
Народ, изпаднал в нихилизъм,
отрекъл
уважение и морал.
Веч го няма онзи пламък
в сърцaтa ни туптял.
С.Т.
© С.Т. Все права защищены