Готови са твойте крила
за полета пръв, неуверен.
Политай над прашни поля,
над въздуха – тежък и скверен,
към въздух – пречист и химерен, –
високо – на светли крила!
Политай! Животът зове
да гониш далечни химери,
да гониш мечти-ветрове,
дордето утеха намери
душата, която трепери
и чупи навред ледове!
Проскърцвай със зъби и псувай,
че този живот – неправдив, –
е жалък и нищо не струва,
и винаги в нещо е крив…
Търси безотказно мотив,
търси и недей го умува!
Бори се свирепо с живота
и следвай мечтите си ти;
носи си самичък хомота,
надянат на твойте плещѝ!
И храбро-уверен лети
по пътя на свойта Голгота!
© Раммадан Л.К. Все права защищены