КЪМ МАСТИТИТЕ ПОЕТИ
По-тихо!
Говорете по-тихо!
Не си късайте гласните струни, поети!
Ние, дето сме под билото,
нито сме глухи,
нито сме слепи.
Не разказвайте само за себе си –
нескромно е.
И малко скучно.
В нашите равни делници
също има любовни
и разни криминални случки.
Стигнете ли върховете –
не слизайте!
Отивайте нагоре – в синьото!
Не търсете гърбове!
Не размахвайте кирливите си ризи
вместо светините,
а стихове,
като криле!
© Ангел Веселинов Все права защищены
Говорете по-тихо!
Не си късайте гласните струни, поети!
Ние, дето сме под билото,
нито сме глухи,
нито сме слепи."
!!!