КЪМ ПРИЯТЕЛИТЕ
Не си мислете, че изкачвам стълбата –
аз ясно ви виждам и чувам.
Просто вие прибързахте
с присъдите.
Дните ви изтичат, както моите,
а може и по-скучно.
Все едно дали хобита,
или неблагополучия
и вина за присъствие
в един отвратителен свят.
Но аз ви търся непрекъснато
не от суета.
Вече всеки отдавна е влязъл във релсите
и се стреми да спазва разписанията.
А в душите ни останаха белезите
от гонитбите на Михаля.
© Ангел Веселинов Все права защищены