Порадвай се на всеки хубав жест.
С такъв върни му ти веднàга.
Излизай чист от всеки пробен тест,
за да почувстваш радост блага.
Порадвай се на всеки хубав знак
подсилен и с добрата дума.
И в тоз момент отвръщай тихо пак
с добрата дума, не със глума.
И следван ли си от една любов,
отвръщай със любов голяма.
И трябва винаги да си готов
за нея да се хвърлиш в яма.
Поискат ли от тебе дар голям
и за народното ни дело,
бъди тогаз категорично прям
и от сърце дарявай смело.
Потърсят ли те за голям залог -
живота си да го похарчиш,
тогава направи го този влог
и с лихвата да го изхарчиш.
Тогаз ще имаш във душата мир
и горд ще си посрещнеш края.
Със мисълта, че си живял без кир
да се здрависаш със Оная...
© Никола Апостолов Все права защищены
Трогнат съм от вниманието, ксоментариите и оценката!
Хубав ден и нови вдъхновения!