КЪСНА ЕСЕН - РАННА ЗИМА
Във парка тъжно е сега,
вятърът листа събира.
Всичко днес навява ми тъга,
зимата ли? - ето я напира.
Небето ясно е като стъкло.
Уж слънцето приветно свети,
но вятърът - свирепо, зло -
изпраща ледени привети.
Кога ще дойдеш, китен май,
с песни птичи и надежди?
Сега е тъжно и комай
всеки днес е свъсил вежди.
© Анка Келешева Все права защищены