Късно
Сега е късно и е твърде рано-
безвременно е чувството, нали?
Отиде си,остана неразбрано
и с него времето ни раздели.
Ти знаеш, може би къде се крие
и онзи крясък викащ ти „боли” ?
Но нищо не можа да го изтрие...
Дали да спрем сега? Дотук? Дали?
„Тръгни без мен” са думи неприсъщи,
за схемите на нашите мечти,
с безкрайните, нестигащи целувки...
Достигам те! Почти! Но спри!
Сега е късно и е твърде рано...
Безвременно е чувството, нали?
Отиде си, остана неразбрано
и с него времето ни промени.
2001г.
© Гергана Турийска Все права защищены