Виж ме,
толкова далечна,
макар и тук до теб.
Виж, виж...
Любовта ни "вечна"...
потъва в отчаяние.
Виж, де!
Хайде погледни...
Огледай ме
и вслушай се за миг.
Чуй стъпките
на промяна...
Виж как
заради друг
пак съм засмяна.
Допусна, мили...
за миг да ме забравиш.
За миг погледна ти встрани.
За миг душата ми
ти изостави
и друг дойде
да я приюти.
И може би грешна съм...
И бързо забравям.
А може би просто
ти мен ме забрави.
И в двамата вина
таи се, знаеш.
Една жена
е риск сама да я оставиш...
Но ти си приключенец,
рискува мен, рискува нас...
И сега ти казвам,
сбогом, мили,
но да ме потърсиш
си дошъл
във твърде късен час!
© Мира Все права защищены