Ще си стъкна старата печка.
На пук на климатика ще я сложа.
Ще запаля от кибрита клечка
и книга за възгавка ще подложа.
Не искам нови топлива.
На тавана пламъците си играят.
Това е чиста простота,
да слушам как дърветата мечтаят.
Да сгрея длани, топлината да изригне,
да се стоплят мразните умислици.
После детски смях да ме прихване.
Да ми се приискат печени филийчици.
© ДИВИЯТ КОН Все права защищены