Когато премина прехода,
залезът много ще ми липсва!
Сравних го някога със теб
и теб така до болка те обичам.
Тогава аз за теб ще бъда залеза.
И всяка вечер ти поне веднъж
към залеза поглеждай!
А когато облачно е вън
и слънцето зад облаци е скрито
и не се вижда!?
Дали тогава ще ти липсвам?
Дали тогава ще тъжиш за мен,
така както аз сега тъжа за тебе…
И тази вечер залезът изпратих.
И тази вечер ти пожелах:
Лека нощ, Слънце мое!
Лека нощ, Слънце!
25-11-2018 год.
© МД Все права защищены