Лека нощ, любима моя,
дали заспиваш ти сега
или още непревзета от покоя
на някой друг разказваш ти шега
Смеете се двама звучно,
поглеждате се влюбено в нощта,
а за някой твърде скучно
пак завършил е деня
И подрънкват пълни чаши,
тънък пламък блясва от свещта
и лицата млади ваши
щастливи греят във нощта
А някъде наблизо, а може би далече
в тоз среднощен късен час
някой тихо ще заплаче
и този някой ще съм аз
24.07.2003г.
© Деян Антонов Все права защищены