С цената на какво побеждава доброто?
И има ли сила и смисъл за битки?
В каква единица измерва се злото?
Може ли да си платим греховете на вноски?
Защо ли лошите, всъщност са лоши?
И кой е виновен - живота, или?
Защо ни е свидно да искаме прошка?
И как по-безгрешни да се преродим?
Къде да намерим душата ни сродна?
На колко ли опита имаме право?
Обичта дали си има срок на годност?
Наистина ли от любов боли от ляво?
Как да си направим щастие?
Кой е белия ден, който не виждаме?
Ако сме нещастни, то, проблема в нас ли е?
Безопасно ли е да спрем да отричаме?
Как се постига душевния мир?
Всички ли болки до гроб ни бележат?
Дали по сърцата ни има пунктир,
та толкова лесно се режат?
© Бисерка Тодорова Все права защищены