Провокирано от "Пръстенът на дясната ръка" (mary)
Не беше пръстен.
Беше обица.
Големичка и кръгла
- чисто злато.
Не помни някъде
да я прибра,
но ето че я няма.
Вероятно,
докато с друг
в невярната си нощ
мечтаеше,
че ще се люби,
подобно лунен звук и светлина
тъй лесно щастието си изгуби.
© Павлина Гатева Все права защищены