Летен дъжд
Потрепва тихо с този летен дъжд
в сърцето ми претръпналата рана
и чувам само все един и същ
сподавен вик от недалечна врана.
Пак този грозен вик кънти в мен,
но днес е просто ек на болка стара,
отекнала с онзи дъжд стаен
в струните на нечия китара...
Аз взех за спомен онзи летен ден
дъждът прибрах в очите си под наем
и днес отново е порой в мен -
сърцето ми изплаща вечен заем.
© Зорница Цветкова Все права защищены