27 июл. 2012 г., 08:37

Летен дъжд 

  Поэзия » Пейзажная
544 0 1

Дъждът напои пресъхналата, изпепелена земя,

светкавица проблясна в небето,

после оглушителен грохот и

 капките отново

възвърнаха на земята свежестта.

Прероди се в миг и затуптя нейното 

гигантско сърце...

  

Повяхналата природа жадува за

прохладната прегръдка на дъжда,

копнее за неговата милувка.

 

... иска ми се да вървя боса навън,

да усещам капките по лицето си,

да се вслушам в гласа им, да чуя 

песента им.

Иска ми се да затворя очи и да 

чувствам, само да чувствам живота,

който изпълва всяка частица от мен.

© Христина Михайлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??