27 окт. 2013 г., 16:53

Левски 

  Поэзия
359 0 0

Легенди се разказват днес
 за тебе...
Написани са
много стихове.
За българите
ти си бойно знаме!
Гредущето ни
с тебе се кове!

Нощта на робството
била кошмарно черна,
без никаква искрица
светлина.
Без брод
през блатото
и без посока вярна,
с хомот
за цялата страна!

Със твойто дело е
 възкръснал и Балкана!
Надежда истинска си
 станал ти!
Животът ти 
за мен е една рана...
Но си събудил
нашите мечти!

И семето посято
във борбата,
израстна под веригите...
Не спря!
Докато  в нас
не дойде Свободата
и Слънцето
страната не огря!

И ти така,
Апостоле на Свободата,
на Революцията наша
мъченик,
достигна с подвига си
върховете на земята
и стана в нея
първия войник!

Безсмъртен ти остана
със смъртта си!
Показа, че и ний сме
 във света!
Изрови от архивите
 Рода си...
И неговата мъртва
Свобода!

За мен си първия
във Род и във Родина!
Бесилото си
ти ни подари!
И като гръм камбанен
в Бурята премина!
И българското
 с теб се възроди!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??