На Маги
Юнско слънце се усмихна
и раздвижи рой пчели.
Глъчката в липата стихна -
падат слънчеви стрели.
Малък облак над липата
се разплака от тъга.
Хвърли дъжд, като с лопата,
под небесната дъга.
После облакът олекна
и изчезна, като дим.
Липовият цвят омекна,
но остана невредим.
И се върнаха пчелите
по изпитан обичай.
Зажаднели им устите...
Пиха топъл липов чай.
© Никола Апостолов Все права защищены
Лека седмица и на двете!