Липово. Толкова липово!
Плътен е въздухът. Сипва се.
От аромат съм замаяна.
Лепне по устните сладост.
Клипове. Погледи - клипове.
Тънкият вятър пощипва ме.
Толкова пъстро е. Смаяна
пия от младите младост.
Свежо е. Толкова свежо е!
Цвят ме докосва и нежно е.
В сладки до болка мечтания
времето спира да бяга.
Миглите свилена мрежа са.
В тях се оплитат копнежите.
Тичинки ръсят ухания.
Лятото чака на прага.
© Валентина Шейтанова Все права защищены