Нека Ботев ни е знаме!
Вижте неговия край славен!
А ние, ние бездействаме днес,
забравили за добро, достойнство, чест!
Величаем някаква мутра като божество,
на което търпим безславното тържество.
Народе, събуди се от тоз овчедушен сън!
Виж природата красива, пролет е навън!
За наша сметка политици забогатяват,
докато мнозина гинат и обедняват.
Даваме власт на някакъв мафиот,
който отгоре на това е пълен идиот.
Но всъщност идиотите сме ние,
защото само и само спиме,
докато онзи там ни ограбва
и държавността ни отслабва.
Да ги махнем оттам, но кога?
Дотогава ще ги търпим, но докога?
© Георги Все права защищены