1 дек. 2016 г., 14:53

Листата вече не шептят на вятъра 

  Поэзия » Другая
485 0 3

Листата вече не шептят на вятъра,
а той е сляп за цветовете им.
Окапаха по любовта от лятото,
заради която са самотни пейките.

 

Подритват ги безлични минувачи,
а птиците… отдавна отлетяха.
И никой вече в тях не ще се сгуши
да търси топлина и родна стряха.

 

Дърветата изплакаха ги бавно – 
отронват неизпратени писма.
Съжаленията вече нямат давност,
щом е подписан всеки лист от есента.

 

07.10.2016

© Надежда Тошкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??