Лом 28 А
На пръв поглед
нищо особено,
ще кажете,
дори неправилно
поставени павета -
ерозирала площадка
на игрите.
И малката ни къщичка
с пътечката от камък,
толкова да ми е скъпа,
че всеки ден във нея
се завръщам.
Малките градинки,
леко скромни,
кучешкият лай на Лори,
майка ми от магазина
се завръща,
а я посрещам
със обелени колене.
Виждам батко ми
как връзва люлка
там, под старата кайсия,
кални до ушите как играем
с моята сестричка.
... Времето отмина...
Но всеки ден се връщам...
за мен това е цялото богатство,
сега под старата кайсия
сина си люлям със усмивка.
© Триб Трибс Все права защищены