10 мая 2018 г., 15:40

Лондорещ 

  Поэзия
335 1 2

Молдованци и румънци,
сякаш съм във Букурещ.
Кал от де за тия грънци?
Бога, как да разбереш.

 

Викат, карат се, ругаят.
Лондон по румънски ври.
На ударени се правят,
ако гепнат ти пари.

 

Тука няма, тука има...
Има много будали!
Вече влашката картина
е с английски бъднини.

 

Англичаните треперят
от румънски племена.
Кой родил е тази челяд,
дето остров прокълна?

 

Мюсюлманите се кръстят.
Напливът си е зловещ.
Чакат вече да прекръстят
Лондона на Лондорещ.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??