Лоши деца -
непокълнали семена
на доброто,
прегърнали скуката,
далеч от науката,
свикнали с куката на врата
да обикалят в нощта.
Любовта несъществуваша -
измерена в бройки,
родители-врагове,
бреговете далечни,
плуват в открито море.
Лоши деца - така ги наричат.
Свличат се в калта,
а им трябва утеха и дума добра.
С бездомните ветрове другаруват,
в безбройните часове,
мама и тате - къде са?
Виновни са - да !!!
Беше от тях. Полях те с нежност
и разцъфтя. Майка ти не разбра - пее си
старата песен. Обрича се на самота!!!
© Василка Ябанджиева Все права защищены
Поздрави!