Да си играем на лъжи,
спокойно думи да изричам...
А в мене чувството лежи
и толкова много те обичам!
О, разкажи ми, разкажи! – какво ли толкоз в теб лежи?
Какво ли? – искам да умреш.
Дъждовна, мрачна церемония...
Паважът мокър – и кортеж....
Усмивките! – каква ирония....
Салонът празен – тишина...
На сцената – дърво изкоренено,
във погледите – тъмнина.
В душите всичко е изпепелено...
А ти си всъщност жива, и вървиш...
И може би – понякога тъжиш...
…………………………………………………………..
Това са глупости – разбирам,
но няма нищо, за което да се хвана,
но няма нищо, за което да умирам...!
Остава ми – на твойта радост сянка аз да стана...
Над твойто чувство нека бъда аз присъда,
За твойта мисъл – черна безнадеждност...
Да изсуша последната ти капка нежност,
на твоя смях – убиец аз да бъда!
…………………………………………………………..
Да галя русите коси във мрака,
Да ги целувам – те да станат мое бреме,
Да знам, че някой някъде ме чака...
Че някой иска нещичко от мен да вземе...
Косите твои – с цвят на зряло жито –
и с дъх на пролет, и на вишнев цвят..
Да милвам, да целувам до насита...!
Пиян от обич - и със теб богат...
© Ивайло Кирков Все права защищены