Нагазих в нищото, където винаги си сам,
бях тъй неподготвен да участвам в скеч.
Подходих необмислено и предизвиках спам -
започна като лека схватка, а премина в сеч.
И тогава чух звукът божествен на фанфарите -
две слънца избухнаха в света над нас.
В зелено засияха на звездния друм светофарите
полетяхме замаяни с най-мръсната газ...
Усетих как нещо различно премина през мен,
имаше огън и страст, хвърчаха искри и комети.
Като че играехме на сляпа баба този ден,
притиснали на любовта крилете.
Защо като животно плахо пак избяга?
Добре си лафехме за филми и изкуства...
Нали ми каза, че е по-добре да чувстваш влага,
отколкото като глупак да влагаш чувства...
Да спрем с въздишките, отронени без нужда.
Защото няма смисъл да се чака Нещо,
невъзможно, възникнало в страната чужда,
докоснало се в нас горещо...
© Ростислав Дамянов Все права защищены
Скеч...лека схватка...сеч...мхммм...
Много хубаво си го написал, хареса ми!