19 сент. 2004 г., 19:04

Ловец на души 

  Поэзия
863 0 0

Ловец на души

 

Измолено търпението ме буди,

очите търсят друга светлина.

Безименният страх се чуди

дали ще го приеме утринта.

Ръцете тежко се преплитат

в борба с непознатия си враг

и дрехи възлите разплитат,

за да се навържат пак.

Нужно ли е да го видя

и истината да я разбера.

Над огледалото се вдига

нахално-грозната мъгла.

Косите дърпат се пробудени.

И днес ще трябва да вървя,

да връщам душите ни, прокудени

от чуждо-голата земя.

© Ниела Вон Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??