Луд ли съм, че съм обичал
една единствена жена?
И всеки флирт в зародиш съм посичал,
за да остана верен на всякаква цена.
Прав ли съм, че не съм поглеждал
прелестите в женските тела?
И мъжките си страсти съм отвеждал
като изгубена в степта стрела.
Глух ли бях към греховни предложения,
които минаваха през живота ми като комети?
Но издържах на всички изкушения
и с една жена играх в любовните сюжети.
© Евгени Генчев Все права защищены
“... който е пожелал в мислите си, вече е прелюбодействал в сърцето си.” Мат.5:28)