Аз съм Хъмпти-Дъмпти.
Изтървах се от дувара.
И парченца Хъмпти,
и парченца Дъмпти
разпилях по тротоара.
Тук едно самичко
тръшка се и плаче,
друго като птичка
пее си и скача.
Има замечтани
със очички празни,
има неразбрани...
най-разнообразни.
Който ги събира,
няма да напредва,
няма да намира
точната подредба.
Ти недей мисли му,
грабвай си едничко,
със сърце носи го,
то ще е за всичко.
© Георги Динински Все права защищены