Луна и звезди
Звезда запитала Луната:
„Ти, светило в небесата,
явно имаш своя тайна,
за да бъдеш тъй безкрайна.
Виж ни нас, звездите всички,
уж сме твоите сестрички,
как изтлява ни живота...
А ти си вечна в небосвода!"
Със смях отвърнала Луната:
„Вечна съм във небесата...
И за да са ми светли дните,
не се измервам със звездите!..."
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены
Браво!