Може би това е краят...
В мен ехти камбанен звън.
Не знам и вече не мечтая-
животът сигурно е сън...
И сън е, че ридай Луната...
Сълзите капят по паважа,
а с болка нейната соната
се лее нейде от етажа...
Там пее се за едно сърце,
което с любов и доверие,
на две изящни, нежни ръце,
бе дадено за съхранение...
Мелодията носи и друга мълва -
за добро и честно момче, което
дари душата си на една жена
и ореол й свали от небето...
На зова на туй вярно сърце
жената със злоба отвърна-
разкъса го парче по парче,
а душата в пепел превърна...
Да, сигурно това е сън...
Но такава болка причинява...
И пак ехти камбанен звън,
и пак кошмара продължава...
Затова ще си тръгна и моля -
като призрак на пътя ти не заставай!
Плаче Луната над мойта неволя,
нашепвайки с мене: "Прощавай!"
© Калин Пантов Все права защищены
Или любов сърцето наранила.
Ала магията на Лунната соната
сърце лекува, болката изтрива...