Опаковах сърцето си. Да не може да диша.
Да не търси звезди в декемврийската киша.
Твърде много боля ме и обича без мяра.
Не, не искам ни миг лудостта да повтаря.
Затова го заших в извехтяла торбица
и със жест на досада подарих го на птица.
Сега, лунно сърце, нейде Горе се рееш.
Всяка нощ, щом заспя, във прозореца грееш.
© Нина Чилиянска Все права защищены