Разсейвателна леща
с право порпорционални лъчи.
Звезди, криещи в сянката си
синкави мекотели.
S означава и площ, и път,
между другото и симетрала.
Искам да открия:
Колко S-свобода е изминал
автомобил за триста
светлинни години?
А не да чакам тук
и да се пека
в одеалото изолатор
на сибирски студ.
03.03.2011 г.
© Кристиан Неделчев Все права защищены
Браво, Крис!
Великолепно стихотворение.
Моите искрени Комплименти!