Пиши ,пиши,поете -
Каза една лястовичка-
За нашите птичи трепети.
И в тоз миг политна.
-Напиши как по вашите къщи
Ние правим гнездата си
И щом от юг се завръщаме
Вие се радвате със децата си .
А после събрани по жиците
Когато тръгнем от тук
Ще видиш нас лястовиците
Готови да отлитнем На юг.
Напиши как вие по вашите къщи
Там с наще гнезда
Очаквате нашето връщане
От юг,след зимата през пролетта.
© Росен Николов Все права защищены