ЛЯТНА БУРЯ
В небето злите сили спорят.
Стъмни се целият екран.
За тъмното над се борят
с гнева на този свят събран.
Вселената е разярена.
Подскача цялата от гняв.
Реве неистово ранена
и хвърля всички ни във страх!
И всичко покрай нас трепери.
Разкъсва ни пореден гръм.
Земята изход не намери.
Бучи отвътре и отвън!
Дъждът отгоре се изтури.
Навсякъде вода тече.
О, виждал съм какви не бури,
но тази ще ни отвлече!
Настръхнал съм под судормата…
Безмълвна е душата в мен!
Макар че споря със Съдбата!
Страхът във мен е нагнетен!...
До днеска беше жарко лято.
Изгаряше ни топлина.
А днес е време непознато…
Какво с природата стана?!
© Христо Славов Все права защищены