отива си знойният ден
и жаркото слънце заспива
обрамчени в зрак
сетива
зрънца задушевност събират
пада нощта
напоена
с две капки ликьор
и латино
с дъх на погубени трепети
с жар
и с тъга импулсивна
тишината умира
съвсем
захладнява пороят
от звуци в зелено
от нощния чай
неизпитото в него
утаява съня
и изстива
© Геновева Христова Все права защищены
а колко бе жарка...
(и)