Днес е август - трийсет и девети...
Ще си вържа слънцето в косите,
ще напиша няколко куплета
и ще ги изпратя по вълните.
Те умело да ги композират
в песничка, която да запеят.
Лятото от нея да прозира,
пъстър да им се усмихне кеят.
Гларусите ще им я откраднат
с думички и ноти - морски пръски.
Някоя звезда, случайно паднала
ще я приюти и ще възкръсне.
Вятър на скалите да я свири,
фарът да му дирижира светло.
Даже и делфините игриви
да я пеят. Чак Нептун да трепне.
Днес е август в септемврийска дата,
но е още август - непременно.
Няма точен календар душата -
вечното И лято е вълшебно.
© Деа Все права защищены