ЛЯТНА ПРИКАЗКА
Драскулчица с мастилото си златно
и три искрящи светли петънца
разписват мълком в тлеещото лято
небесния сонет на вечерта.
Три щъркела умело рецитират
върху върбата Шекспир и Бодлер.
И слънчогледи, опнали шпалири,
се готвят за вселенския концерт.
А мравчиците мъкнат сламки жълти,
настилат пътя с губер от листа –
светулки щом залеят пустошта
със сините фенери и нахълтат
навътре в прегорялата бразда –
да ми разкажат всичко за света.
© Валентина Йотова Все права защищены