Ех, пиво. Студено пиво.
Гледат дамите красиви
благо, тайничко, свенливо
в твоите балончета игриви.
Всеки мъж от теб отпива
по глътка едра или две.
Тогаз сърцето му забива
и дамите от първи стих зове.
И в своя светъл ред: Целувка. Пиво
Прегръдка. Бира. Слънце и вода.
С нея някак си тощим се диво!
Пиво. Лято. Нощ. Преливащи сърца!
© Георги Бъчваров Все права защищены