Л Я Т О
Шарени градини, Слънчице в небето.
Мирис на цветята - радост в душата.
Житен клас в полето - песен в сърцето!
Облачета бели в кичурчета сбрани.
Лястовичи песни - сърчице в длани.
Плодове греят в кошничка от мама!
Радост най-голяма!
Ручейчета тичат - босички крачета.
Нейде край гората - медени звънчета...
... слънчева позлата...
От пчелици дружки - младост в крилата!
Лунно сърпче свети и звездици греят...
Щурчова гъдулка - медена люлка.
Мама я люлее - песенчица пее...
Чува ли я някой? - Гълъбче Крилато...
© Виолета Минчева Все права защищены