Пердетата във хола са дебели
Слънчев ден се вижда между тях
Или е есен или дните са се слели
И лъч пробива реещ се домашен прах
Следобеден уют цари във хола
Лъчът попада върху фикус стар
В ръката имам чаша Дерби Кола
Във другата играчка – мотокар
Персийският килим е още нов
Седя на пода, помня че играя
Започва скърцащ жълт паркет
След кафявите ресни във края
Тихо е и за игра навън е рано
Секундите изглеждат вечни
Съседът май че свири, от пиано
Достигат тонове далечни
Във телевизора се вижда хола
И аз изопачено отразен
Ваканция е дните са се слели
В един следобед замразен
© Асен Кралев Все права защищены