Кой измислил е лъжата,
може би греха си за да скрие,
замесен пак е сатаната,
споделяте ли го и вие?
Може би в едно със изневярата
в търсене на развлечения и чувства,
прекрачила дома и вярата,
водена от дявола към блудства.
Търсеща любов, безспир
с разкрасено и пазарно тяло,
любовта, превърнала в кумир.
Разголен свят пред огледало.
Святост подменена с голота,
царства във света лъжата,
сбъднато проклятие, мечта
на сатаната...
© Динко Милев Все права защищены