Отвсякъде прииждат оправачи,
един от друг по-свестен и велик,
а който мъти на яйцата пачи,
ще издържи, родил се е войник!
Взаимно се оплюват, с пръст се сочат,
привикват Господ, припка и Аллах...
Признавам, разногледството е, впрочем,
между очите – пълен будала.
И все по-трудно става да повярвам
като извикат: „Дайте да дадем –
за мир с война!“... и лапай пържен вятър,
и вярвай!..., че без вяра накъде?!
Спокойно само! Няма нищо страшно,
живот на кино, а салонът – пуст,
но да изсърба людската ни каша
щял скоро да си дойде и Исус!...