те са израз
на твойто желание
да живееш в момента
тук и сега
все едно
всички връзки със миналото
отрязваш
с ножицата за телени мрежи
всички думи
и случки
постъпки и чувства
от Времето-Преди-Радостта
да не могат да бъдат
или напротив
по някакъв начин
свързвани с тебе
всъщност сам
без упойка
с ръждивя скалпел
оперираш света
но кетгутът
със който зашиваш
е стар
и се къса с неверие
хей сестра
тупфер подай
аспирирай така
почти невъзможно е
с малко истина
да не срежеш
жизненоважни
артерии
© Павлина Гатева Все права защищены
Харесах! Поздрави!