ххх
Дъждовно и красиво, весел дъжд,
неспирен, лек, щастлив и изведнъж
прокапал, и погалил с мокра длан,
дъждовен волен кон – неоседлан.
Неспирен, искрен и ухаещ, чист,
не, дъжд – любим небесен пианист.
ххх
Дъждовно е и нека си вали
играе си дъжда навън, нали,
на детска и неспираща игра
сред капки затичах и разбрах,
че щом пристига и обича щом,
ще вляза сред любим дъждовен дом.
ххх
Дъждовна и неспирна светлина
сред капките сърцето разпозна
и тичам, и съм мокра и добра,
дъждът сърцето ми с любов разбра.
Не капки падат, водни са лъчи,
излез навън и в дъжд се облечи.
© Милена Френкева Все права защищены