***
Любима,
несъвършенството ти е прекрасна песен.
Нощем, когато
сипката не се обажда
и звезди ограждат небосвода.
Любима,
в кладенеца спи вода,
а думите ми - клони върбови -
върху й се навеждат.
Сред тази съвършена тишина,
любима,
несъвършенството ти е прекрасна песен.
© Константин Делов Все права защищены