Мечтата ми се сбъдна, ето -
отвори живите очи...
Сияе пак сега лицето,
гласът ти вече не мълчи.
Позна ли ме? Това съм аз -
човекът, който ти говори
в съня ти всеки миг и час,
и който ден и нощ се бори
с кошмарите на тишината
покрили, мила, в теб душата.
Говорих ти като на цвете -
да цъфнеш нежно и красиво.
Разказвах ти за световете
изгряващи с любов щастливо.
Целувах те десетки пъти
със вярата да се събудиш
и с плам да затупти гръдта ти,
и в мене силно да се влюбиш.
Любима моя, ти се върна!
Ела при мен, да те прегърна!
© Асенчо Грудев Все права защищены