Щом глезеното лятно време
забави уморено ход
и някъде над нивите задреме,
на пръсти, тихичко тръгни
към мен във обедната жега,
че жаждата е взела връх
над тялото и сладка нега
изтръгва жаркия ми дъх.
Носи малини, ягоди и вишни,
измити в утринна роса.
Не слушай шепота на дни предишни –
ела с разплетена коса.
Повий лицето ми със нея,
сложи във устните ми плод!
Очите ми за теб копнеят -
това е сън от друг живот.
Щом вкус и аромат се слеят
и времето забави ход,
на дните шепотът ще занемее –
това е сън от друг живот.
© Стефан Все права защищены