Колко, лесно днес се влюбваме?
Казваш ми " Здравей"
и целувка за разкош.
Колко трае любовта ни –
само грош!
Днес си всичко...
А утре – нищо.
Забравен си,
като просяк на плащада.
Душата ти е
гола, боса!
Сърцето – разбито от лъжи.
Но очите не тъгуват
в тях има вяра.
Ще преживееш и този ден.
Твоята любов обесила се е сама.
Днес уважението ѝ
гроб копае с ръце,
счупени от самота.
Сбогува се с миналото,
че любовта и уважението
вървяха ръка за ръка.
© Боряна Ганчева Все права защищены