Какво е любовта -
далечен сън или реалност необятна,
дали е глас момичешки във мрака
или прохладен вятър във косата,
дали е лъч в безлунна нощ греховна
или е огънят във нашите души?
Къде е любовта -
дали е тя в сърцето и душата,
дали се рее като птица в небесата,
дали във речника на думата любов
не трябва да сме аз и ти "любов"?
Сега във мрака и оковите
на тази вечер тъй самотна
мечтая аз за теб, чаровнице,
мечтая аз да срещна ти очите
и с теб да се изгубя във мъглите!...
© Станислав Георгиев Все права защищены