Здравей, Любов! Днес имен ден си имала?
Не знаех, бих ти купила цветя.
При кой ли нов глупак си гастролирала,
превърна ли и него в тра-ла-ла?
Замръзна май? Каква си препарирана!
Позна ме, пък макар да съм без грим.
Капанче има близо. На по пиене
лулата на мира да поделим?
Не пушиш и не пиеш? Я! Гъбаркаш ме!
И секса ли отказа? Да бе, да!
Любов, на монахини ли се правиме?
Да теглим чоп за Бог. Ези? Тура?
Не гледай умно. Щом ще сме пирании,
белязани с клеймото "страст за плът" -
ще бъдем квит, когато сме нахранени
със тебе - аз, със мене - ти, до смърт.
© Гергана Иванова Все права защищены